free hit counters

Boldog ünnepeket!

Nem tudom, hogy az ünnepek alatt mikor leszek gépközelben, ezért már most kívánok minden kedves barátomnak, ismerősömnek meghitt, szeretteljes karácsonyt és nagyon boldog új évet!

Hozzászólások (4)

Jó reggelt!

Ébresztő mindenkinek! Kezdődik egy új nap! Új nap, új feladatok, új hírek, új remények.

Hallottátok az új hírt? Kormányunk nem csak biztatja a nőket a gyermekvállalásra, hanem anyagi segítséget is nyújt hozzá. Tíz millió forintot kap  minden család, ahol öt éven belül három gyermek születik.  Sőt, újabb tíz milliót adnak 3,5 százalékos kamatra, hogy lakást tudjanak vásárolni. Ebből a pénzből, már Pesten is lehet lakást venni.

Jó is lenne ez...a mi időnkben is fizettek a gyerekvállalásért...igénybe is vettük. Így vettük meg az első lakásunkat.  Háromszázharminc ezer forint volt egy 64 négyzetméteres három szobás lakás. Két gyereket lehetett vállalni, gyerekenként harminc ezerért.  Ha jól emlékszem, harmincezer körül volt a pénzünk, a többit az OTP adta hozzá. De jó is volt...

Csak azt hiszem, hogy pont azt a réteget nem tudják befolyásolni, akiket szeretnének! Biztos vagyok benne, hogy az én "tudósdoktor" lányom, juszt se fog gyereket szülni. Mert neki ne mondja meg senki, hogy mikor akar gyereket! Főleg ne az állambácsi! Adjanak fizetésben annyit, hogy tudjanak belőle lakást, kocsit, családot fenntartani. Azért dolgoznak éjjel-nappal megállás nélkül, hogy mindezeket elérhessék. És van is benne igazság...

Elképzelem viszont, hogy az a réteg, ahol eddig is azért születtek a gyerekek egymás után, mert fizettek érte, most egyszerre milliókhoz jutnak majd...olyan összegekhez, amit eddig sosem láttak. Félreértés ne essék, nem irigylem tőlük. Ha jól gazdálkodnának vele, ha emberi körülményekhez juthatnának, akkor nem csak nem irigylem, de örülök is neki. Csakhogy eddigi tapasztalataim szerint az élelmesek, mondhatnám úgy is, hogy a gazemberek meggazdagodnak és kifosztják szerencsétlen gazdálkodásra képtelen társaikat. Így volt ez a szocpolos házaknál is. Százezer forintért eladták a több milliós támogatást a gazembereknek, és ők meg éltek továbbra is a putriban. Fáztak, éheztek, rászorulók lettek továbbra is, pedig a nevükön sok milliós ház van valahol... Persze, ez továbbra sem az én gondom...

Én megpróbálom pozitívan nézni a dolgokat. Ha az emberek pénzt kapnak, sok pénzt kapnak, akkor van esélye, hogy eladjam a házamat.

Hozzászólások (7)

Karácsonyváró virágaim

Valami szépek, kedveset szeretnék írni ilyenkor ünnep tájékán. Arra gondoltam, megmutatom a karácsonyi virágaimat. Ennél szebbet, kedvesebbet nem is tudok mondani.

Először az idei adventi koszorúmat mutatom. Az a különlegessége, hogy elfelejtettem gyertyát venni és ezt a négyet találtam az egész házban, ami még nem volt meggyújtva. Most ilyen lett.

Karácsonyi kaktusz két színben van. Az egyik piros, a másik ciklámen színű.


A Mikulás virágot évek óta nevelgetem. Van mikor nagyobb, van mikor kisebb lesz. Most ilyen.

A zuramtól most kaptam ezt a gyönyörű Amarillist. Remélem jövőre is így fog pompázni. Négy hatalmas harang van rajta.

Az orhídeák szinte egész évben virítanak.

Nagyon hálás a flamingó virágom is. Rajta is van állandóan virág.

Mi lenne, ha még szeretnék is kertészkedni ?! :)

Hozzászólások (2)

Készülődés

 

 

 

 

 

Karácsony készül,Emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
Csillogtassátok kedvetek,
Legyetek újra gyermekek,
hogy Emberek lehessetek!
/Wass Albert/

Hozzászólások (3)

Parkolás

Korán reggel mentem a reumára kezelésre. A parkoló kicsi, az autó sok. Annak van jó dolga, akit visznek és a "sofőr" ott marad a kocsiban. Ő aztán árgus szemekkel figyeli, hogy honnan megy el valaki és simán beáll az üres helyre. De én sajnos egyedül járok.

Mindig úgy indulok el, hogy " Jaj, Istenem! Csak legyen egy üres hely." Valahol mindig leparkolok, olyan még sosem volt, hogy ne tudtam volna bemenni az épületbe. Van olyan, hogy kétszer is körbe megyek, hátha valaki éppen elindul. Olyan is volt már, hogy másik parkolóba mentem el, ami messzebb volt, de ott még volt hely. Sőt, olyan is volt, hogy két utcával odébb tudtam csak megállni nem parkoló helyen, hanem csak úgy az út szélén, aztán uccu neki a hegynek gyalog. Mert a kórház természetesen a hegy tetején van.

Ma biztos front van, mert alig aludtam az éjszaka, így eleve nyűgösebb voltam.

Amikor bekanyarodtam a kórház parkolójába, látom ám, hogy három autó is kifelé jön. Gondoltam, hogy itt aztán lesz három hely is. Csakhogy, nem azért jöttek ki, mert már végeztek és indultak hazafelé, hanem azért, mert nem sikerült nekik üres helyet találniuk. Pedig messziről több üres hely is látszott. Csakhogy oda be nem fér egy kocsi a kettő közé! Olyan mérges lettem, hogy alig láttam ki a fejemből. Mert, ha már ilyen kevés a hely, akkor egy autó miért parkol másfél helyre?! Ha rendesen beállnának, akkor több autó is beférne. A felfestett hely, még a nagy kocsiknak is elég.

No, gondoltam, az én Szuzikám egy kis autó, majd nekem elég lesz az a szűk hely is, amit a kezdő parkolók kihagytak. Szépen beálltam két nagy dög közé. Befértem, nem húztam meg egyiket sem, csak nem tudtam kiszállni a kocsiból... Úgy szerettem volna jól kivágni a kocsi ajtaját, hogy belecsappanjon a másikba ! De, hát attól még nem fértem volna ki...Vagy én vagyok teltebb a kelleténél, vagy a hely volt szűkebb, vagy egyszerűen csak jól s...be kellene rúgni azt, aki ilyen helyre parkol, mikor nem tud !

Kénytelen voltam kitolatni és elsomfordálni a "világ végére" és aztán trappolni megint a hegyre.

Hozzászólások (18)